lördag 22 november 2008

Vanligt vatten är inte så bara

Det har varit svensk sommar, när den är som sämst i några dagar. Regn, regn och åter regn, och bara så där en 20 grader. Till och med hundarna anser att det är för blött för att vara ute. Men människorna här gillar regn och reagerar ungefär som vi gör när de första solstålarna dyker upp på vårkanten. Regn ger grönska och liv. Här har det som i ett trollslag blivit grönt. Alla träd som bara för ett par veckor sedan var utan löv och rätt livlösa är nu fulla med gröna blad och naturen har verkligen slagit ut i full blom. I går kväll upptäckte vi att det var full översvämning i vårt rum och vi blev tvungna att flytta upp i rondaveln- ett av gästhusen som är jättefint stort och med två badrum. Vi tog våra sängkläder, vårt pick och pack och hundarna med oss. I morse vid vårt morgonmöte klockan 07.00 fick vi höra att det berodde på att de fyllt i mer vatten i dammen. Lucas skrattade o sa att man kunde göra en inomhuspool av vårt rum - så ni kan förstå hur det såg ut. Vi tycker att det är bra att bo i stora huset även om sovrummet inte är så stort eftersom vi då har koll på vad som sker i huset och vi har nära till allt - och en massa utrymme utanför sovrummet i form av vardagsrum bibliotek etc. Gästrummen är jättefina och olika utformade allihop. De är verkligen fina. Vi får nog bo i rondaveln i några dar innan vårt rum torkar ut ordentligt, men ombyte förnöjer.
Hälsningar
kjellotina

2 kommentarer:

Ewa Ben sa...

Hej igen!
Här har också regnat, men idag är det strålande sol och snö! Vi har minusgrader så snön kanske ligger några dagar. I morgon väntas storm och eventuellt orkanbyar.
Som jag skrev tidigare så är det roligt att läsa om livet i Sydafrika. Hur kan ni lägga in bilder? Jag har kollat men det går kanske inte att lägga in bilder i kommentarerna?
Hälsningar från Uppsala och Ewa Ben

KjelloTina sa...

Hej Ewa, kul att höra från dig. Att lägga in bilder som bloggare är ganska enkelt men vet faktiskt inte alls om det går att göra det med kommentarer. Idag har solen tittat fram lite igen men det år fortf svalt vilket här i Sydafrika betyder lägre än 25 grader varmt.
Jobbet här är LITE annorlunda än på Munin. Idag lördag (man jobbar lörd fm här) håller vi på med en inventering av vinkällaren, vi har hittat en del gamla fina rariteter men det kanske största fyndet var 4 flaskor vinglögg fr Sverige. Dom kommer att sitta fint till jul!
Ha det gott o hälsa alla,
Kjell