lördag 15 november 2008

Skorpionnoja

Igaar kvaell naer vi kom in efter middagen saa kraelade ett vaelskapt exemplar av skorpion paa golvet naagra meter utanfoer vaart rum. Tack och lov saa var inte valpen i taeten for en gaangs skull, eftersom han ska undersoeka allt som roer sig eller staar still. Naagra rappa slag med ett tillhygge forpassade odjuret till att snabbt bli en ex skorpion. Daerefter gjorde jag husesyn vilket ledde till att ytterligare ett exemplar, en liten ful rackare, fick laemna detta gjordeliv. Det aer regnet i veckan som gjort att insekter vaknat till liv och soeker sig in paa kvaellen mot ljuset och skorpionerna foeljer efter foedan. Annars aer dom ljusskygga individer.
Det inbjuder inte direkt att gaa barfota just nu och vi bekymrar oss foer alla djur vi har i huset, fraemst valpen. Skorpioner aer nattaktiva djur saa att det blir nog fortsatta husesyner fore saenggaaende framoever. Vi har i alla fall faatt vara i fred i vaart sovrum saa haer laangt.

1 kommentar:

Monique à Paris sa...

Hej,
När vi var på ranchen i januari 2003 hade vi en skorpion på rummet, men denna fick lämna jordelivet med assistans av en bunt med Rahmqvist plastmappar. Mycket effektivt! Husesyn före sänggående är absolut att rekommendera! All the best! Monica & Börje