onsdag 26 november 2008

Landskapskontor istället för kontorslandskap



Nu sitter vi o jobbar i nya kontoret och vinden blåser så att vi måste hålla i alla papper så att de inte blåser bort. Kjell sitter o räknar pengar för lönerna som sedan skall ned i kuvert och lämnas till alla i morgon kväll. Själv har jag ringt ett antal personer som jag behöver få tag på men misslyckats. Därför tar jag en liten paus och bloggar i stället. Vårt kontor består av en vägg och tre helt öppna sidor och ett grästak - som förhoppningsvis inte läcker längre. Vi har stenar som ligger över papper för att de inte skall blåsa bort. Hundarna gillar att ligga här i kontoret eftersom det faktiskt är relativt svalt och skugga som taket ger oss. Kjell sprang just upp och jagade några flyende papper. Vi var rädda att solen skulle ligga på på eftermiddagen men nu är klockan här fyra och solen lyser fortfarande inte in i vårt landskapskontor. Vi måste täcka över alla våra datatekniska prylar när vi befarar regn. Vi har regnskydd som vi lägger på om kvällarna för säkerhets skull. När vi sitter här hör vi fågelkvitter och andra ljud från bushen. Vi sitter med ryggen åt vår enda vägg så vi har fin utsikt åt tre håll- Face mountain, swimmingpoolen och dammen. Det finns definitivt inte ett till sånt här kontor att uppbringa. Det är unikt.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Kjell och Tina
ja erat liv är ju helt annorlunda än vårat! I dag har vi haft VFK-möte och Magnus var med för första gången sedan har jag och Roger räknat på avtal DV! Det har snöat minst en decimeter per dag sedan lördags så det är mellan 40-50 cm, men idag så har det börjat töa! Det är ju synd när det nu var så fins vinterväder. Foton på Kjell börjar nu pryda boulevarden på Munin. ha det bra! Karin

Inga-Britt sa...

Hej Tina och Kjell!
Tack och lov för svenska tangentbord! Eftersom jag inte läst er blogg på några dagar även tack och lov för att hundvalpen är tillbaka och tack och lov för vattnet uppifrån! Vatten som alltid tycks vara fel, antingen får vi för mycket eller för lite, eller vid fel tidpunkt, eller vid rätt tidpunkt men på fel ställe som i ert sovrum. Hoppas sol och värme har torkat upp överflödet, by now!
Här har vi också drabbats av klimatets makter med storm och snö under några dagar. Eftersom jag ännu inte hunnit få vinterdäck på bilen fick den stå still i en snödriva. Nu är det barmark igen och tomtarna på stans julmarknader slipper pulsa. I måndags talade jag i Lidingö stadshus på ett klimatseminarium, i sällskap med bl a Anders Wijkman och Annika Dopping. Inspirerande Håll reda på hundarna och glöm inte stenarna på viktiga papper!
Ha det!
Kram Inga-Britt