söndag 18 januari 2009

Söndagssol


Vi har sol om dagarna och åska och regn om kvällarna. Igår kom det plötsligt ett oväder när vi höll på o lagade mat. Vi står i köket och plötsligt börjar det blåsa enormt och åska och vi blir tvungna att fälla ned våra tältfönster som skyddar lite mot väder och vind. Plötsligt kommer det en enorm knall som skakar hela huset och jag blir rädd och hoppar på Kjell - som tack o lov är helt lugn. Vi tar in hundarna på rummet och komer helt av oss i matlagningen. En timme senare är ovädret över och vi kan sätta oss ute och äta. Himlen är alldeles röd och solen håller på att gå ned. Här är solnedgångarna något alldeles extra. De ser olika ut varje gång och vattnet i dammen är ibland skärt, ibland vitt och ibland grönt. Vi ser också ofta regnbågen som ser ut som en stor port, och jag kommer att tänka på psalmen "Han skall öppna pärleporten" Man blir nästen religiös på kuppen!
Vi har beställt 2000 liter diesel från en firma som kör ut med tankbil. Vi har ju en egen tank här. Tankbilen har inte kommit fram - eftersom det är en hel del vatten på vägarna på ranchen. Vi hoppas på bränsle nästa vecka, annars får vi problem. Söndagarna är de lugnaste dagarna för då är alla lediga och Kjell o jag är helt ensamma här. Så här kan en solnedgång se ut nu när dammen har ökat med minst 50 procent vatten och ser ut som en sjö.
Kjellotina

2 kommentarer:

bengtw sa...

Gott Nytt År och än en gång tack
för dessa fantastiska berättelser
om djur, natur och människor i en
del av världen som vi aldrig varit i närheten av. Vi förstår inte hur du/ni klarar av att ormande och krypande djur kommer som objudna gäster, men det blir tydligen ett inslag i tillvaron som går att hantera.
Vilka enorma tal och mått som gäller för den som råkar vara elefant. Din beskrivning om elefantens familjekänsla är riktigt
rörande.
Väderrapporten säger att vi skall få mycket snö idag i Värmland.
Gräsmattorna har varit gröna i stort sätt hela vintern så här långt.
Vi åker till JW's den 13/2.
Den 1/3 bär det av till P-gal igen.
Denna gång är det planerat att vi stannar i 6 veckor.
Vi väntar nyfiket på nästa meddelande från er.
Många kramar från Kerstin och Bengt

KjelloTina sa...

Hej Bengt,
Va fint att ni åker på JWs begravning.
Jag hade gjort det om inte Mariah o barnen vart här och vi kunnat sörja och prata om honom i lugn o ro. Roligt att ni gillar bloggen. Ha det riktigt skönt i Portugal.
Kram från Tina