tisdag 20 januari 2009

Fri helg


På lördag skall Kjell o jag åka iväg till en annan Game Farm och bara vara gäster.Det skall bli intressant. Idag kom äntligen våra 2000 liter diesel - som vi väntat på i över en vecka. Vägarna var framkomliga igen. Vi var i Alldays och i affären där finns en kille som blir jätteglad när han ser oss för han försöker lära sig svenska och säger "Hej, hej välkomna, med ett stort smil på läpparna". Han ser ut o mena vad han säger och de vita tänderna är fullkomligt kritvita mot den svarta huden. Nästan alla svarta här har jämna, bländvita tänder.
Jag klippte Kjell igår och han blev faktiskt bättre än när han var i Alldays hos den så kallade frisörn, åtminstone lite. Nu i helgen är det lön igen och då vill alla åka o handla så på fredag lär vi få bilen full in till någon av städerna i närheten och tillbaka. Skräckhistorier om vissa av våra grannar fortsätter att flöda. En svart Zimbabwier hade tagit fel Mango och blev jagad av hundar och halvt ihjälsagen. Flera polisbilar sägs ha varit på plats och tumult uppstått. När vi hör sådana historier är vi glada över att vi har en ägare med humanistiska värderingar. Detta är en bild med utsikt från Table Mountain i Kapstaden som Kjell tog när vi var där med familjen. Vi hade tur - det var en helklar dag men när det är moln så brukar invånarna säga att en högre makt lagt duken på bordet.
På återhörande
KjelloTina

3 kommentarer:

Butterfrog sa...

Hej Lillasyster! Vilken solnedgång och vilka elefanter. Härligt att få så mycket information om djuren ni har inpå knutarna. Jag vet ju att du ända sedan barnsben älskat elefanter. Nu får du inte bara ha dem som prydnad på din bokhylla. Nu får du uppleva dem vilda. Så härligt att ni gör en egen liten utflykt till annan Game Reserv. Skall ni fira din födelsedag? Eller firar ni den med personalen på deras lönedag, som ju är din födelsedag den 23/1. GRATTIS, GRATTIS! Jag skålar för dig hela helgen.
PS. Idag har vi sett installationen av USA:s nya president, den 44:e, Barack Obama och lyssnat till hans installationstal. Mycket starkt och hoppfullt. VI hörs igen...hälsa Kjell...kram smörgrodan

gudrun sa...

Hej Tina o Kjell.
Hörde av Liliane på årets loppis för Oindo att ni hade begivit er ut på äventyr.
Åke brukar träffa Liliane på Näcken, de är ju flitiga simmare båda två, och fick nyligen er blogg. Vi har aldrig bloggat förut och hoppas att vi lyckas med denna teknik.
Vill börja med att så här dagen efter GRATULERA dig, Tina.
Har kikat lite på bloggen. Så himla fint skildrat i ord och bild.
Man tänker osökt på Karen Blixen och förstår vidare att detta inte är någon latmanssemester. Ni är modiga som antagit denna utmaning.

Vi har också varit under Afikas sol (över nyår) men på spanskt terrirorium, dvs Gran Canaria. Och det var en riktig latmanssemester.
Under tiden var det ju riktig vinter härhemma, med fina skridskoisar, vilket även vi hann ta del av efter hemkomsten.
Nu åter vanlig Stockholmsvinter, dvs slask, men talgoxarna sjunger vissa klara morgnar.Låter hoppingivande på något vis.
Födelsedagskram från Gudrun o Åke

KjelloTina sa...

Hej Gudrun,
Va kul att ni hittat till vår blogg.
Vi mår bra men har fullt upp. Det händer hela tiden oväntade saker och just nu söndagen den 25 finns det inget vatten - nåt rör eller nån pump har brustit. Livet här är varmt men också regnigt mellan varven - här är det sommar nu och vinter när det är sommar hemma
Ha det bra
kjellotina