fredag 16 januari 2009

Familjeförening


Det var verkligen underbart att ha både barn och barnbarn här. Vi åkte på safari och såg en hel massa djur. Robert yngsta barnbarnet hade lärt sig ett nytt uttryck för att betona saker. Det är verkligen toppen sa han - "seriöst" mormor. Detta seriöst återkom med jämna mellanrum i olika sammanhang. Rent objektivt kan man ju säga att det låter lite mer seriöst än t ex dökul och spygott. Det blev också fart i poolen hopp, dyk och en hel del crawlande. Den ligger väl på så där en 30 grader. Där kan man ligga och mysa ganska länge. Ibland är det kallare i luften än det är i poolen.
Alla blev också förtjusta i gästrummen och hundarna fick nya kompisar. Lucas kom hit och berättade en del spännande historier om när han nästan blev överfallen av en leopard. Omringad av 40 elefanter lyckades han smita ur bilen och iväg. Hans hund Bobbie blev också medlem i djurfamiljen här och vi hittade henne utanför vår sovrumsdörr på mornarna.
Sedan åkte vi till Kapstaden och till Cape Horn och tittade. Vi var också på Table Mountain och strosade. Vi bodde på ett hotell som tidigare varit fängelse. Det var stort och låg alldeles vid Water Front så vi hade restauranger och annat inom gångavstånd. Cape Town ligger omgivet av berg och hav i en dal och det är mycket vackert. Vi flög sedan till Johannesburg och hade en avskedsmiddag på hotellet vid flygplatsen. Familjen flög hem och Kjell o jag övernattade i Kapstaden på ett hotell som hette Airport Game lodge. De hade ett par strutsar några ankor och ett par hjortar. Inte mycket till Game om man jämför med Mapungubwe Game Reserve
Just nu säger Kjell att det ringlade en orm genom kontoret. Det har sina sidor med friluftskontor - Jag nu sitter jag inne i huset och skriver vilket jag är särskilt glad för, "seriöst" alltså. Bilden visar när vi hämtade våra närmaste vid grinden till Mapungubwe Game Reserve/Vhembe.
Kjellotina

1 kommentar:

Butterfrog sa...

Hej ni båda! Jättekul att
se en bild och läsa om era underbara dagar med familjen. Har hör deras entusiasm efter resan. T o m maten var superb.
Har just talat med Inger Wunsch som hälsar...och Yvonne Edenius som också kontinuerligt följer er blogg. Jag ser fram emot den 9 mars när jag landar i Johannesburg tillsammans med Appelgrenarna. Det skall bli härligt att ses...kram tills dess...storasyster!