onsdag 10 september 2008

Aentligen

Vi har inte foersvunnit i bushen. Datorproblem inloggningar etc har hindrat oss men nu tror vi att det skall funka. Vi har jobbat en hel del treaffat kontakter i Polokwane och Musina. Djuren staar som spoen i backen vissa dagar och andra aer de inte synliga. Vi har sett lejon, elefanter, gifraffer, zebror mm och aaven kollat in en skorpion och doedat densamma. Kjell har koept ammunition till vapen som ranchen har foer jakt. Detta ingick vael knappast i hans ordinarie arbetsuppgifter paa Munin. Numera kallas han Kjell the Buschman och koer som en biltjuv paa dessa jeepvaagar. Vaar datakille fastnade paa vaegen i sanden - fel bil. Han vaende om till Musina. Annars aer vaegarna fantastiskt raka o bra. Idag har vi haelsat paa en Boer-granne som knappast delar vaara vaerderingar naer det gaeller maenniskosyn. De tycker att landet aar mycket bra - om det inte vore foer de fiender de anser sig ha - naemligen de svarta som bor haer. Vi europeer foerstaar ingenting enligt dessa herrar o damer. Pisolen i hoelstret hade vaar Granne faerdig att skjuta.
Vi hoer av oss
Tina o Kjell

4 kommentarer:

Hassan sa...

Skönt att höra att Ni är på rätt plats! Om än inte på rätt spår ... vi känner ju till The Bushman driving. Skarp ammunition låter väldigt äventyrligt. Grannsamverkan rekommenderas ej. Hatten på!
Önskar god fortsättning och ett härligt år!
Hassan på VFK

Monica sa...

Vad roligt att höra från er! Det låter som ett oerhört spännande liv. Vilken utmaning! Ni är i mina tankar och jag önskar er ett fantastiskt år på ranchen! // Monica

Unknown sa...

Skönt att höra att ni har landat och allt är väl
HAr Kjell gått någon skyttekurs? eller är det erfarenheter från skarpa repliker till personalen på Munin, som får gälla?
Hälsningar
Från gänget på VFK

KjelloTina sa...

Hej, tack foer alla kommentarer. Nej naagon skyttekurs har det inte blivit annu trots att vi varje dag nastan ar pa egen hand ute i buschen, fast bilburna ar vi da. Hittills har vi inte koert fast i terrangen fast det varit nara naagra ggr, detta ar vild och svaertillganglig natur....