torsdag 7 augusti 2008

Två förväntansfulla Afrika-resenärer

Vi har börjat nedräkningen - Den 28 augusti drar vi på ett helt år från familj, vänner men också regn och rusk - snö och slask. Kanske kommer vi att sakna de tydliga årstider som vi har här i Sverige. När vi kommer ner är det vår på väg mot sommar. Det är tvärtom helt enkelt. När det är sommar i Sverige så är det vinter i Sydafrika. Fast å andra sidan är det alltid ganska varmt och skönt vare sig det är vinter eller sommar. Just nu läser jag- Tina en bok om Sydafrika som heter Frihetens Sjö och som berättar om Sydafrika med start för flera tusen år sedan. En intressant läsning. Den är i två delar och slutar på 1980-talet. Författaren ger oss 15.000 år av afrikansk historia. Levande skildras skapandet av de första holländska bosättningarna vid Godahoppsudden. Boerkriget skildras och författaren utforskar och blottlägger aparteid genom sina personer och deras handlingar.

KjelloTina

2 kommentarer:

Susanne sa...

Hej finaste Tina och Kjell! Jag önskar er ett toppenår i Sydafrika och är säker på att det kommer bli oerhört spännande och exotiskt! Vad roligt det ska bli att kunna följa er i bloggen. Stor kram från Susanne i Paris.

Karin sa...

Lycka till på resan. Supert
skoj att ni har lagt upp en blogg så vi kan få följa med på er spännande resa. Går här hemma i väntans tider.. ca 1 vecka kvar.. Lovar attti höra av mig när den har tittat ut. Ta hand om er och lova att inte fuska med träningen : ). PUSS OCH KRAM från Karin